Ομαδικές επισκέψεις στα εργαστήρια των καλλιτεχνών

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ξεκινούν οι ομαδικές επισκέψεις στα εργαστήρια των καλλιτεχνών των “Syros Open Art Studios”, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την τέχνη παράλληλα με τις ομορφιές του νησιού.

Οι διαδρομές εντός Ερμούπολης θα πραγματοποιηθούν με τα πόδια, με εκκίνηση από την πλατεία Μιαούλη στις 10:30. Την πρώτη ημέρα των επισκέψεων, οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα εργαστήρια των Θένιας Κόκκα (εικαστικός), Κωνσταντίνας-Μαργαρίτας Τερζή (εικαστικός), David Hawkins (ζωγράφος) και Χρυσάνθης Ζαράρη (σχεδιάστρια κοσμήματος και προσελάνης).

Την επόμενη εβδομάδα, οι εικαστικές περιπλανήσεις στο κέντρο της πόλης συνεχίζονται με την πραγματοποίηση ομαδικών επισκέψεων στα κέντρα δημιουργίας των: Ματίνας Μάμαλη (εικαστικός), Χρυσάνθης Ζαράρη, Λυδίας Νικολάου (κεραμική μικρογλυπτική) και Carol Byrne (ζωγραφική σε μετάξι).

Οι διαδρομές εκτός Ερμούπολης θα πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους, καθώς ο αριθμός των θέσεων για την δωρεάν μεταφορά είναι περιορισμένος. Αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να στείλουν ένα μήνυμα στην κεντρική σελίδα του SYROS OPEN ART Studios στο facebook, με το ονοματεπώνυμο, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία που επιθυμούν. Η εκκίνηση θα γίνει από την Πλατεία Ηρώων στις 18:00.

Στην πρώτη προγραμματισμένη διαδρομή την Τετάρτη 19 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στα εργαστήρια των: Παναγιώτη Καλούδη (γλύπτης – Κάτω Μάννα), Μισέλ Μπάλκον Βαρθαλίτου (ζωγράφος, Βάρη), Jean Claude Sebatier (ζωγράφος, Βάρη), Νίκος Αναγνωστόπουλος (εικαστικός, Μέγας Γιαλός), Rachel Gozlan + Χάρης Καστρηνού (Φοίνικας).

Οι διαδρομές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα εργαστήρια των Γιάννη Ευστρατίου (καλλιτέχνης), Σοφίας Τριγώνη (Χρούσσα), Νίκου Αναγνωστόπουλου, Rachel Gozlan + Χάρης Καστρηνού και Άλκηστης Παπαγεωργίου (κόσμημα).